932 954 545

Ricard Vilaró, product owner d’IPS, ens parla de el nou Servei de Telemetria per a Hostaleria de la companyia. Amb els seus més de 20 anys a l’empresa, Vilaró ha desenvolupat i liderat l’evolució de diferents programes en l’àrea d’hostaleria com el de gestió, IPS-Maq3g, o la recent aplicació de recaptació mòbil. Ara, al capdavant del projecte de telemetria, dirigeix ​​un gran equip de professionals que treballen en l’optimització d’aquesta solució que ofereix informació en temps real de màquines d’hostaleria.

Quins són els principals reptes que ha presentat el desenvolupament del Servei de telemetria per a Hostaleria?

El principal repte és l’Hostaleria pròpiament dita. Volem monitoritzar una màquina que no està a la seu de l’empresa operadora, com pot ser un saló de joc, sinó que la tenim al bar. Per tant, el principal repte és establir la infraestructura de comunicacions necessària per transferir tota la informació que volem explotar sense dependre de la infraestructura que pugui tenir al bar.

A l’optar per la comunicació sense fils i dependre d’una empresa de comunicacions externa a l’empresa operadora i al proveïdor del servei, s’afegeix, a més, el repte de ser altament eficients en el transport de dades per reduir al màxim la tarifa de dades i transmetre el màxim d’informació possible.

Quin és l’element innovador que ofereix el Servei de telemetria per a Hostaleria?

La innovació en aquest projecte ens ha permès trobar la combinació perfecta entre el maquinari, necessari avui per al transport de la informació, i les funcionalitats que ofereix el servei de telemetria. En altres paraules, la separació entre el transport de la informació i el processament de la mateixa ens permet que l’evolució que es presenti en qualsevol d’aquestes dues parts no afecti ni condicioni a l’altra.

Quan es crea un producte d’aquestes característiques, a nivell de desenvolupament en què es pensa primer?

En la simplicitat: menys és més. A tots ens ha passat que com més informació rebem més desinformats ens sentim. Desenvolupant aquesta idea, trobar aquell indicador que aporti el màxim valor al màxim nombre d’empreses operadores es fa vital per a l’èxit del servei.

A partir d’aquí, la resta dels factors importants, com poden ser la seguretat, la facilitat d’instal·lació, l’emmagatzematge i processament de la informació, l’accés i presentació de la informació, la robustesa de la solució, etc., es construeixen envoltant la idea inicial de simplicitat.

Està el sector preparat per accedir a les solucions a través del mòbil?

Més que a l’accés de la informació a través d’un dispositiu mòbil, al que està preparat el sector, per pròpia evolució de les empreses en el segle XXI, és a poder cobrir la necessitat de disposar de la informació a qualsevol lloc i sobre qualsevol dispositiu. I amb aquesta idea va néixer una altra solució: la Plataforma màster en la qual s’integra el servei de telemetria.

I a nivell de seguretat, tenim garanties amb el Servei de telemetria per a Hostaleria?

El Servei de telemetria per a Hostaleria ofereix tota la garantia de seguretat necessària.

En primer lloc, la informació de gestió i de joc de la màquina es transporta de forma encriptada per al seu posterior processament directament a les oficines de l’empresa operadora. En segon lloc, tota la infraestructura necessària per al servei de telemetria no emmagatzema cap tipus de dada. I, finalment, cada dispositiu només envia informació a un únic centre de dades, l’empresa operadora a la qual està assignat. En cap cas es pot redirigir la informació a un altre destinatari que no sigui el que ha contractat el servei.

Share This