932 954 545

Malware, injecció de codi SQL, phishing, ‘Man in the middle’ o atac de denegació de servei són alguns dels mètodes més comuns per amenaçar la ciberseguretat de les empreses. A aquests cal sumar-los els possibles errors que els usuaris poden cometre usant els sistemes informàtics i les polítiques de seguretat laxes que permeten l’accés no autoritzat a informació confidencial. En els últims anys, atacs i descuits com aquests es repeteixen posant en dubte les infraestructures i la informació de les organitzacions.

Risk Based Security, l’agència internacional d’intel·ligència de vulnerabilitats, filtració de dades i qualificacions de risc, va publicar un informe en què va confirmar que durant els 9 primers mesos de 2019 es va produir la filtració d’uns 7.900 milions de registres, fet que suposa un 112% més que el 2018. I que el 2020 aquesta xifra es va incrementar malgrat el recés inicial provocat per la situació excepcional de pandèmia. Els àmbits més afectats van ser els serveis mèdics, els minoristes i les entitats públiques.

Aquestes dades posen de manifest la necessitat, per part de les empreses, de disposar d’un protocol de ciberseguretat o un pla de seguretat informàtica perquè puguin protegir equipament, persones i dades de possibles atacs maliciosos. No només pel fet de treballar amb ordinadors i xarxes, sinó perquè cada vegada més s’incorporen nous elements de comunicació (dispositius mòbils, sistemes electrònics, servidors al núvol, etc.) que poden ser vulnerables a amenaces externes si no es disposa d’una política de protecció dels mateixos.

Continua llegint per saber com un pla de seguretat pot ser beneficiós per a la teva empresa.

Ciberseguretat-com-protegir-els-sistemes-de-la-seva-empresa

Share This